perjantai 6. huhtikuuta 2012

Pääsiäis-rentoilua "lihaa ja perunoita"-perheessä


Pääsiäistä meillä vietellään kotosalla. Tavataan sukulaisia, ystäviä, lasten kummeja. Tarkoitus olisi käydä keilaamassa ja eväsretkeillä lähimaastossa, ulkoilla ja rentoilla. Ihan loma-meiningillä siis.
Lapsiakin kulkee yökylään suuntaan ja toiseen, määrä pysyy kuitenkin suunnilleen vakiona. Mukavaa että lapsilla on ihania ystäviä!




Tytöt ovat maalailleet pääsiäismunia ja itsekkin innostuin askartelemaan.

Taas tätä blogistanian aiheuttamaa "pakkoa". Kun monissa blogeissa on näkynyt NIIN ihania itse tuunailtuja pääsiäismunia, pakkohan se oli itsekkin kokeilla! Tarvikkeina vanhoja koristemunia, nauhan pätkiä ja servettejä. Ison munan jätin avattavaksi.

















Milloin muuten tietää että kokkailut EI ole mennyt ihan putkeen? Tällä viikolla kuulin sellaista palautetta että päättelin näin olevan...
Poika itkun sekaisesti "Mä en edes tiennyt että äiti osaa laittaa näin pahaa ruokaa!!!"
"Jos vielä joskus laitat tätä, tai jotain muuta kasvisruokaa, niin mä muutan kotoa!"
"Äiti, tää on OIKEESTI TOSI PAHAA!"
Kyseessä oli omasta mielestäni ihan kelvollinen papu-nuudeli-wokki. Mutta meillä on sellainen "lihaa ja perunoita" perhe jossa ei paljon kokeilevaa kokkausta arvosteta. Makaroonilaatikko (poiketen perunoista) on jees, ruuan seassa olevat kasvikset tai mikään eines ei.

Mehän on nyt L:n kanssa sovittu että äiti saa laitta joka toinen kerta pahaa ruokaa. Opettelee uusia makuja ensi vuoden eskarin kouluruokailua varten. Pahaa ruokaa on esimerkiksi kana tai pyörivät lihat. Pyöriviä lihoja taas on yleensä kaikki joka ei ole jauhelihaa, nakkia tai filettä, tai sitten tuntikausia haudutettua paistia.
Noidan mekon alla odottavat suklaamunat sunnuntai-aamun piilotus leikkejä. Vaasin kylki alkaa olla täynnä pieniä nenän jälkiä kun on yritetty tiirailla mitä sieltä tulee..

Tämä "omasta mielestäni" on tietysti hyvin subjektiivinen arvio. Sitä käytin esimerkiksi kun tuppereilla tässä iltana muutamana kommentoin että mulle ei sovi toi maito ja vehnä (eli mikään tarjolla ollut leivonnainen), mutta omasta mielestäni tää alkoholi sopii tosi hyvin, ja otin kahvin kanssa vain Amarettoa.

Alkoholista puheen ollen. Mun mielestä punaviini sopii lähes kaiken ruuan kanssa. Tilkkanen hyvää viiniä täydentää herkuttelu hetket. Mutta on yksi ruoka jonka kanssa punaviini ei sovi. Mämmi. Olen kokeillut kahtena pääsiäisenä. Ei kuulkaas passaa.

Taidan ottaa iltapalaksi kuitenkin vähän molempia. Vuoron perää. Kun kaikki lapsetkin nukkuu.
A:n on saanut käyttää pääsiäisen keltaista perintö-villatakkiaan


Mukavaa pääsiäisen aikaa joka tupaan!
Taina

PS. Kiitos Päiville ja Jounille ihanista kukista! 


11 kommenttia:

  1. Oikeen ihanaa pääsiäistä!
    Vai on siellä äiti mennyt tekemään pahaa ruokaa... niin siinä joskus voi käydä ;))

    VastaaPoista
  2. Kiitos Taina aamunauruista!
    Tuo ruuasta kommentointi on niin tuttua entisinä aikoina. Nyt ovat jo niin isoja, että ovat hiljaa. Syövät sitten kotonaan, jos mun ruuat ei kelpaa.
    Ihanaista pääsiäisaikaa toivottaa Molla valkean lumisen maiseman keskeltä!

    VastaaPoista
  3. Voi kuulostaa niin tutuilta kommenteilta. On muka omasta mielestä tehnyt kerrankin tosi hyvää ja erilaista ruokaa , niin sitten palaute on ihan muuta mitä odotti ! pistää vähän vihaksi. oonko mie oikeesti näin surkee kokki vai eikö noille ipanoille kelpaa muu ko se jauheliha ja pottu tai spagetti ;)
    No meillä on enää yks semmonen kommentoija, muille jo uppoaa lähes kaikki :)
    Hyviä pääsiäisen jatkoja :)

    VastaaPoista
  4. Mukavaa pääsiäistä myös sinne! :)

    VastaaPoista
  5. Eikös se ole just parasta, kun lapsilta tulee asiat niin suoraan ilmaistuna ;)...mitä sitä sitten kaunistelemaan =)! On tullut kyllä itsekin koettua vastaavaa =)...pääsiäisen jatkoa teidänkin kotoon, nyt jatkan punaviinin maistelua =)!

    VastaaPoista
  6. Ihana perintövillatakki:)

    Mukavaa pääsiäisen jatkoa sinne koko perheelle <3

    VastaaPoista
  7. Kyllä ne ruuat on oltava erillän meilläkin: potut pottuina, kasvikset kasviksina ja liha lihana. Esim. mikään kastike, jossa on lihaa ja kasviksia ei kelpaa. Tai joku laatikko jonne on vähän jemmailtu kasviksia niin ei käy.

    Terkuin Esc

    VastaaPoista
  8. Marru: äiti yrittää tehdä pahaa ruokaa vain joka toinen kerta! :)
    Majan Molla: Hih, se on kyllä hyvä että syö sitten kotonaan jos ei maita! :D
    Koivukujan Riikka: joo ei se kauheesti motivoi edes laittamaan muuta kuin sitä perus-settiä.. ehkä sit mummuna itelleen! :) (ainiin, ja miehelle)
    Myyttinen: kiitos samoin! :)
    MaMMeli: kiitos, ja kiitos samoin! :)
    Esc: sama meininki täällä.. Soitteles joku päivä niin mennään lenkille!

    VastaaPoista
  9. Ihania pääsiäismunia. Tuollaiset olisi sopineet ihanasti isoihin lasikulhoihin pöydälle. Harmittaa, kun pääsiäisaskartelut jäivät sairastelun vuoksi väliin.
    Kumpa muistaisin tuon idean vielä ensi vuonna ; D
    Ihan tuttu kommentti tuo "paha ruoka". Täälä pitäisi tarjolla olla makaroonia/ranskalaisia ja nakkeja/lihapullia, niin kovasti saisi kehuja, mutta itse tykkään kyllä vähän vaihtelevammasta ruokavaliosta. Kaikki rehut ovat lapsille ihan kauhistus, mutta sinnikkäästi silti niitä valmistan.

    Hyvää pääsiäistä sinuille !

    VastaaPoista
  10. Annukka, ei kai se auta kuin sinnikkäästi tarjota. :) meillä on aina salaattia tarjolla ja "kahta pitää ottaa". eli esim tomaattia ja kurkkua tai salaattia ja maissia. :) kai se siitä, joskus...

    VastaaPoista
  11. Voi, meillä sanotaan joka päivä, että EN SYÖ!! Pahaa ruokaa!! Saisinpa lapset tekemään saman sopimuksen, että joka toinen päivä;) Mikkikin sanoi yksi päivä, kun kokeilin uutta reseptiä (joka oli muuten muiden mielestä hyvää) että tätä ei sitten tarvi tehdä enää! Mutta minähän teen, mulle ei kannata noin sanoa;) Mikkikään ei ole vielä yli 22 vuoden aikana oppinu =D

    Voi mikä söpöliini tuo Aatu!!! Aivan ihana kuva <3

    VastaaPoista

Kiitos paljon käynnistä ja kommentistasi!